Προγραμματισμός ειδικοτήτων ΣΑΕΚ Σερρών φθινοπωρινού εξαμήνου 2024(2024 Β’)

Οι σπουδές στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σ.Α.Ε.Κ.(πρώην ΙΕΚ) είναι ΔΩΡΕΑΝ, διαρκούν 2 έτη(4 εξάμηνα) και 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης(960 ώρες) ή δυνατότητα απαλλαγής εφόσον υπάρχουν ένσημα σε κωδικό ΚΑΔ, αντίστοιχο της ειδικότητας σπουδών.

  • Αναβολής στράτευσης
  • Χορήγηση πάσο για Αστικό & ΚΤΕΛ
  • Επιδότηση Πρακτικής Άσκησης (υπό προϋποθέσεις)

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων, ΕΠΑΛ ,ΤΕΕ Β΄ΚΥΚΛΟΥ και ΤΕΛ ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας , εργαζόμενοι και μη.
Απόφοιτοι ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β΄ΚΥΚΛΟΥ και ΤΕΛ έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Γ’ εξάμηνο, αντίστοιχης ειδικότητας που λειτουργεί στη Σ.Α.Ε.Κ.

Με την αποφοίτηση οι καταρτιζόμενοι αποκτούν δίπλωμα επιπέδου 5, με την συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Σας καλούμε λοιπόν να δηλώσετε την ειδικότητα που θα προτιμούσατε να ξεκινήσετε το φθινόπωρο του 2024, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών της Σ.Α.Ε.Κ. Σερρών συμπληρώνοντας τη φόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpvMIynyXNeOq68xOyLzDDR46GqR9W0h5Pb7oadUQEsNNAQA/viewform

===================================

Δείτε στον σύνδεσμο https://gsvetlly.minedu.gov.gr/dimosia-institoyta-epaggelmatikis-katartisis-d-i-e-k/odigoi-katartisis-spoudon, τους οδηγούς σπουδών των ειδικοτήτων.

Παρατήρηση : Οι τελικές ειδικότητες που θα λειτουργήσουν θα οριστούν μετά από έγκριση από το ΥΠΑΙΘΑ – Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...