Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΣΑΕΚ

Επαγγελματικά δικαιώματα

Επαγγελματικά δικαιώματα

Στους σκοπούς του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. περιλαμβάνεται η εισήγηση στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τον καθορισμό επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων προσόντων που αποκτώνται στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, πλην της ανώτατης εκπαίδευσης. (ν.4115/2013).

Επίσης, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ύστερα από εισήγηση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., είναι δυνατή η χορήγηση αντιστοιχίας των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων τίτλων ειδικοτήτων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και αυτών της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, ήτοι των αποφοίτων των Σ.Α.Ε.Κ (πρώην I.E.Κ.), με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα κατόχων αντίστοιχων τίτλων ειδικοτήτων προϋφιστάμενων αντίστοιχων συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης που έχουν ήδη απονεμηθεί με προεδρικά διατάγματα.

Τονίζεται ότι ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δεν χορηγεί άδειες άσκησης επαγγέλματος για καμία επαγγελματική δραστηριότητα. Αυτές εκδίδονται από τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες.

Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΙΕΚ Νόμου 2009 του 1992

Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΙΕΚ Νόμου 4186 του 2013