Παρακολούθηση του προγράμματος και του έργου “MedDMO” (Δημοσιογραφίας, Συντακτών & Ρεπόρτερ)

Οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας “Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ” παρακολούθησαν σε διαδικτυακή σύνδεση (μέσω zoom) την παρουσίαση του προγράμματος και του έργου «MedDMO» (Μεσογειακό Παρατηρητήριο Ψηφιακών Μέσων) κατά της παραπληροφόρησης του πανεπιστημίου της Κύπρου.
Πρόκειται για μια κοινοπραξία εννέα μελών ( Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) ως Συντονιστή του Έργου, την Athens Technology Center S.A., το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τους Times of Malta, το Πανεπιστήμιο της Μάλτας, τα Ellinika Hoaxes και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).)

Η συντονίστρια του προγράμματος δημοσιογραφίας Πανεπιστημίου Κύπρου, επίκουρη καθηγήτρια Θεοδώρα Μάνιου και ο ερευνητής Δ. Γιομελάκης παρουσιάσαν συνοπτικά το έργο MedDMO και το κέντρο κατά της παραπληροφόρησης που λειτουργεί στο ΤΕΠΑΚ, με την ονομασία «Fact-check Cyprus». Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος Οργάνωση – Παραγωγή- Παρουσίαση Τηλεοπτικών Προγραμμάτων (Εργαστήριο) με διδάσκουσα τη δημοσιογράφο Αναστασία Κεχαγίδου.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΔΙΠΑΕ (Σέρρες) κ. Ιορδάνη Κοτζαϊβάζογλου για τη διάθεση εργαστηρίου Πληροφορικής.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...