Εκπαιδευτική επίσκεψη της ειδικότητας “Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων” Δ’ εξάμηνο

Οι ειδικοί εκπαιδευτές και τα παιδιά, αφού μας υποδέχτηκαν ένθερμα στο χώρο τους, αναφέρθηκαν στον τρόπο και τις συνθήκες της εποικοδομητικής τους εργασίας στο ΚΔΑΠ, στο καθημερινό τους πρόγραμμα, στις δραστηριότητες τις οποίες δίνουν βαρύτητα: γυμναστική, διατροφή, δραστηριότητες ανάπτυξης της ενσυναίσθησης στα παιδιά καθώς και κοινωνικών δεξιοτήτων και συμπεριφορών στα πλαίσια της συμπερίληψης.

Επιπλέον, μεγάλη προσπάθεια γίνεται για την επιτυχή συνεργασία των υπευθύνων του ΚΔΑΠ με τις οικογένειές των παιδιών, ώστε να υπάρχει μια συνέχεια της εκπαίδευσης και στο σπίτι, στο οικείο περιβάλλον του κάθε παιδιού. Εν συνεχεία απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τις καταρτιζόμενες της Σ.Α.Ε.Κ. Σερρών με μεγάλη προθυμία και μας ξενάγησαν σε όλους τους χώρους.

Στο τέλος, όλη η ομάδα του ΚΔΑΠ, παιδιά και ειδικοί εκπαιδευτές, μας τραγούδησαν το δικό τους τραγούδι του ΚΔΑΠ και μας χάρισαν ζωγραφιές με πολύ χαρά.
Τους ευχαριστήσαμε και υποσχεθήκαμε να τους επισκεφτούμε και στο μέλλον, αυτή τη φορά οργανώνοντας δραστηριότητες στον προαύλιο χώρο τους. Κοινή άποψη των φοιτητριών μας ήταν ότι επίσκεψη τους ξάφνιασε πολύ θετικά σε σχέση με αυτό που περίμεναν, καθώς αποκόμισαν εμπειρίες και σε ένα μικρό κομμάτι της ειδικής εκπαίδευσης τουλάχιστον όσον αφορά το πρόγραμμα, το χώρο και την οργάνωση των δραστηριοτήτων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...