Παρουσίαση της ΣΑΕΚ Σερρών στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3
https://tinyurl.com/mt75vv2a
Μία σχολή μαγειρικής στις Σέρρες δίνει τη δυνατότητα στους… μελλοντικούς σεφ που εκπαιδεύει να βρουν δουλειά σε μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με πολύ καλές αμοιβές.
Σύμφωνα με τον διευθυντή ΣΑΕΚ Σερρών, Βασίλη Μιχαηλίδη, στη σχολή φοιτούν νέοι όχι μόνο από τις Σέρρες αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδος. Βασική προϋπόθεση για την εισαγωγή στη σχολή είναι το απολυτήριο Λυκείου, ενώ η αίτηση μπορεί να γίνει μέσω του μηχανογραφικού.
Τα πιάτα, που παρασκευάζουν οι σπουδαστές προσφέρονται για καλό σκοπό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Εκπαιδευτής είναι ο έμπειρος σεφ, Παναγιώτης Ζάγκας, ο οποίος με μαεστρία καθοδηγεί τους εκπαιδευόμενους νέους στον τομέα της μαγειρικής.
«Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή πάνω από 60 άτομα, τα τμήματά μας είναι μέχρι 30 άτομα και δηλώνουν συμμετοχή 60, πολλές φορές δεν μπορούμε να τους πάρουμε και όλους. Εγώ ασχολούμαι με τον τουρισμό, το κύριο επάγγελμά μου είναι executive chef σε μία εταιρεία στη Χαλκιδική και γνωρίζω πόσο χρήσιμοι είναι όλοι αυτοί οι νέοι μάγειρες για τα ξενοδοχεία μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παν. Ζάγκας.