Ανακοίνωση ειδικοτήτων ΔΙΕΚ – Μηχανογραφικό 2021

Ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. ΦΕΚ 2428/7-6-2021 https://tinyurl.com/fypeu5e7
Για το ΔΙΕΚ Σερρών θα είναι οι παρακάτω :
  • ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/ WEB DESIGNER – DEVELOPER / VIDEO GAMES)
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Δυνατότητες υποψηφίων καταρτιζόμενων ΔΙΕΚ  :

 

Α΄ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ: ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ (Υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2020-21, τελειόφοιτοι και μη.

Η υποβολή του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει κατά την ίδια ακριβώς περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (μηχανογραφικού δελτίου πρώτης φάσης) και θα αφορά σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων (15) και στις παραπάνω συγκεκριμένες ειδικότητες.

Δικαίωμα συμπλήρωσης του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. έχουν: α) οι τελειόφοιτοι του σχολικού έτους 2020-2021 είτε συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του οικείου σχολικού έτους είτε όχι και β) οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του ίδιου σχολικού έτους, τελειόφοιτοι και μη.

Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα με αυτά των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η εγγραφή των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία των εγγραφών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης.

 

Β΄ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ: ME ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ / ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (Υποψήφιοι, όλοι ανεξαιρέτως)

 

Η δεύτερη αυτή φάση θα αφορά στις θέσεις ανά ειδικότητα που: α) δεν καλύφθηκαν από την διαδικασία υποβολής του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, επιπλέον δηλαδή των 15 ατόμων και έως 30 άτομα με τα οποία συμπληρώνεται το τμήμα, καθώς και β) δεν προκηρύχθηκαν κατά την ανωτέρω διαδικασία.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Δικαίωμα εγγραφής σε Ι.Ε.Κ. (επίπεδο 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων) έχουν μόνο απόφοιτοι ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων (επίπεδο 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων), όπως αυτά ορίζονται στον ν. 4763/2020.

Οι αιτήσεις των υποψήφιων καταρτιζόμενων της πρόσκλησης, θα υποβληθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι διαδικασίες επιλογής καταρτιζόμενων σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής και εγγραφών που ισχύουν σε κάθε Δημόσιο Ι.Ε.Κ. για την έναρξη του εξαμήνου κατάρτισης.

Διευκρινίζεται ότι, υποψήφιοι που συμπλήρωσαν το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο αλλά δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήμα Δημοσίου Ι.Ε.Κ., διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στην προαναφερόμενη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, επιλογής και εγγραφών καταρτιζόμενων Δημοσίων Ι.Ε.Κ., κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...